jak zawsze :lol: :szeroki_usmiech
[O2] Tłumik końcowy od innej wersji silnikowej O2 TOUR
Zwiń
X
-
[O2] Tłumik końcowy od innej wersji silnikowej O2 TOUR
Nie ukrywam, że nie lubię zaślepek i sztukaterii, oszczędzania i uniwersalnych zderzaków i drażni mnie pojedyncza faja i zaślepione miejsce w zderzaku.
Zrobiłem końcówkę wydechu okrągłą, ale jakoś nie do końca mam przekonanie. Raz mi się podoba jak spojrzę, innym razem niespecjalnie. Ogólnie czuję niedosyt i chęć modyfikacji.
Chciałbym zamontować wydech seryjny z podwójnymi końcówkami, czyli taki jak od diesla, lub tsi. Czy będzie on pasował bez przeróbek do O2 Tour z silnikiem 1,6 mpi bse? Czy średnice rur są takie same, oraz czy właściwości samego tłumika są te same?
Pozdrawiam.Była Octavia II Tour kombi (sprzedana)
-
-
OCPtaxi, myślę, że nie powinno być problemu z zamontowaniem dwururki. Tylko że w tdi 1.9 są one w dół skierowane a w tsi prosto...nie pamiętam czy po flu też, czy przypadkiem tdik 1.9 nie ma też dwóch prosto, napewno 1.6 tdi ma jedną prostą rurę tak jak Twoja benzyna.
Ja bym zapakował takie coś do 1.6 bse, a nie szukał zwyklego wydechu podwójnego, to się ładnie prezentuje, takie coś masz?
Komentarz
-
-
kiedyś byłem fanem większych końcówek ale powoli chyba z tego wyrastam.
myślałem nad tą podłużną, ale z tego co czytałem trzeba ją mocno przerabiać aby nadmiernie nie wystawała.
Ja mam pojedyńczą niefabryczną, zamontowana bezpośrednio do tłumika. nadal mnie drażni zaślepka w zderzaku na drugą rurę.Była Octavia II Tour kombi (sprzedana)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez OCPtaximyślałem nad tą podłużną, ale z tego co czytałem trzeba ją mocno przerabiać
A ta zaślepka co jest obok rury wydechowej w zderzaku (np silnik 1,6BSE) jest demontowana i jest później jej ewentualna możliwość ponownego założenia?
Do 1,6BSE to ta końcówka: http://allegro.pl/oryginalna-koncowk...158888616.htmlOblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mkania777Przerabiać? A nie wystarczy skrócić rurę wydechową?Była Octavia II Tour kombi (sprzedana)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez freekon:shock: tragedia
Jak to oryginał, to IMO faktycznie tragedia!Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Komentarz
-
-
mb77-ja bym wywalił obejmę koniecznie i upchał to głębiej i przyspawał do puchy tłumika, bo razi w oczy ta obejma na śrubę. I podetnij rurę jeszcze mocniej bo zdaje się, że wystaje z końcówki, albo jest tak nieładnie zrobiona.
Niestety uważam, że Skoda się nie popisała tym akcesorium. Utwierdziłem się w przekonaniu, że w tą stronę nie warto rzeźbić, trzeba sporo się nakombinować a i tak razi słabe wykonanie samego produktu i zaślepione blachą większość otworu.
Borsuk2-narazie nie ustaliłem, póki co się ostudziłem i zostaje u mnie tak jak jest, póki tłumik nie spruchnieje albo nie będę miał tuningowego nastrojuByła Octavia II Tour kombi (sprzedana)
Komentarz
-
Komentarz